«Μένουμε σπίτι» και πάμε στα μουσεία από τον…καναπέ μας

Εν έτει 2020 μπορούμε πλέον να βρούμε ταινίες, βιβλία μα ακόμα και… μουσεία διαθέσιμα online.Ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής και μια σύνδεση στο ίντερνετ μας δίνει άπειρες δυνατότητες για να διευρύνουμε τις γνώσεις και την ψηφιακή μας κουλτούρα.

Η αυτό-απομόνωση και η επιλογή να ακολουθήσουμε την οδηγία «Μένουμε Σπίτι» σίγουρα είναι η καλύτερη κίνηση που επιλέξαμε. Ωστόσο αυτό δε σημαίνει πως δεν υπάρχουν πράγματα με τα οποία μπορούμε να περάσουμε καλά ακόμα και μέσα στο σπίτι και μάλιστα χρησιμοποιώντας μόνο το λάπτοπ/ Η/Υ ή ακόμα και το κινητό μας.

Εν έτει 2020 μπορούμε πλέον να βρούμε ταινίες, βιβλία μα ακόμα και… μουσεία διαθέσιμα online.

Ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής και μια σύνδεση στο ίντερνετ μας δίνει άπειρες δυνατότητες για να διευρύνουμε τις γνώσεις και την ψηφιακή μας κουλτούρα.

Η πρώτη σας στάση για online περιηγήσεις είναι σίγουρα η πλατφόρμα Arts & Culture της Google όπου θα βρείτε περισσότερα από 1.200 καταχωρήσεις διεθνών οργανισμών. Για να επισκεφτείτε τη σελίδα πατήστε εδώ

Από εικονικές περιηγήσεις έως εικόνες υψηλής ευκρίνειας έργων από συλλογές, θα μπορούσατε να χαθείτε ώρες σε αυτή την ιστοσελίδα.

Το street view

Μπορείτε να αναζητήσετε καλλιτέχνες ή ιστορικές περιόδους τέχνης ή να δείτε μουσεία από μια συγκεκριμένη χώρα ή να περιηγηθείτε στην περιοχή σας στην προβολή χάρτη.

Εάν η κληρονομιά σας ταιριάζει περισσότερο, η Google διαθέτει επίσης μια σειρά από πολιτιστικούς ιστότοπους που μπορείτε να εξερευνήσετε στο διαδίκτυο μέσω του street view.

«Μένουμε σπίτι» και πάμε στα μουσεία από τον…καναπέ μας

Μπορείτε να επιλέξετε από τοποθεσίες λίστας κάδων όπως το Stonehenge , το Machu Pichu , το Κολοσσαίο και τις Πυραμίδες.

Αν ψάχνετε για προβολές 360 μοιρών, η πλατφόρμα Arts & Culture ξεκίνησε πρόσφατα το έργο Heritage on the Edge, η οποία δίνει έμφαση σε πέντε περιοχές παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco που απειλούνται από την κλιματική αλλαγή.

«Μένουμε σπίτι» και πάμε στα μουσεία από τον…καναπέ μας

Ο ιστότοπος και η συνοδευτική εφαρμογή περιλαμβάνουν χάρτες 2D και μοντέλα υψηλής ανάλυσης 3D καθώς και συνοδευτικά κείμενα με πληροφορίες σχετικά με τα υπό εξαφάνιση αξιοθέατα.

Πηγή άρθρου in.gr


Comments are closed.