Νέο βιβλίο για παιδιά από τον εκπαιδευτικό-συγγραφέα Γιώργο Μουτσινά

Πρόσφατα κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του εκπαιδευτικού και συγγραφέα Γιώργου Μουτσινά  με τον τίτλο «Η Λίδα, η Χρυσαλλίδα, μια πεταλούδα για τόσο…λίγο» από τις εκδόσεις Ηδύφωνο.

Πρόκειται για ένα τρυφερό παραμύθι το οποίο θέλει να περάσει στα παιδιά το μήνυμα της ελπίδας και της αισιοδοξίας μέσα από τις σελίδες του.

Η Λίδα, η Χρυσαλλίδα, μαθαίνει την πιο δυσάρεστη είδηση το πρωί της μεταμόρφωσής της από κάμπια σε πεταλούδα: ότι θα μείνει στην κοιλάδα της μονάχα για οχτώ ώρες κι ύστερα θα φύγει… σε μέρη μακρινά! Στην αρχή στεναχωριέται, αλλά πολύ γρήγορα καταλαβαίνει ότι ένα πράγμα απομένει να κάνει κανείς όταν η ζωή δυσκολεύει: να ζήσει και να στείλει το πιο δυνατό μήνυμα ζωής! Θα τα καταφέρει, άραγε;Μια τρυφερή και ευαίσθητη ιστορία που διδάσκει την αισιοδοξία, το κουράγιο και την αστείρευτη δύναμη της ελπίδας σε μικρούς και μεγάλους.

Νέο βιβλίο για παιδιά από τον εκπαιδευτικό-συγγραφέα Γιώργο Μουτσινά
Νέο βιβλίο για παιδιά από τον εκπαιδευτικό-συγγραφέα Γιώργο Μουτσινά

Την εικονογράφηση έχει κάνει η Έλενα Λεώνη (Elena Leoni Papadimitriou- illustrator)

Το παραμύθι έχει λάβει έπαινο από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών (http://pelogotechnon.gr/

Μέρος των εσόδων του βιβλίου θα διατεθεί για την ενίσχυση της «Κιβωτού του Κόσμου» (Κιβωτός του Κόσμουhttps://www.kivotostoukosmou.org/el/)

Όλοι μπορούμε να συμμετάσχουμε σε μια πράξη αγάπης, για καλό σκοπό…Γιατί «Aυτό που η κάμπια ονομάζει τέλος του κόσμου, η ζωή το λέει πεταλούδα» (Λάο Τσε)

Το βιβλίο είναι διαθέσιμο εδώ: https://www.idifono.gr/lida-i-xrysallida/, μέσω μηνύματος στο Messenger της επίσημης σελίδας των Εκδόσεων Ηδύφωνο στο Facebook (Εκδόσεις Ηδύφωνο – Idifono) ή κατόπιν παραγγελίας σε οποιοδήποτε βιβλιοπωλείο.

Νέο βιβλίο για παιδιά από τον εκπαιδευτικό-συγγραφέα Γιώργο Μουτσινά

Απόσπασμα του βιβλίου

«Ζήσε, ακούς…; Ζήσε, ξαναζήσε κι έπειτα ζήσε για δέκα, για εκατό, για χίλιες ζωές μαζί! Ζήσε, ακόμα κι αν νομίζεις ότι έζησες! Ζήσε, ζήσε πολύ περισσότερο από αυτό που μπόρεσες ως τώρα – κι ακόμη περισσότερο απ’ ό,τι θα μπορέσεις ποτέ σου! Ζήσε! Ζήσε και δώσε στη ζωή το αληθινό όνομά της!»

Νέο βιβλίο για παιδιά από τον εκπαιδευτικό-συγγραφέα Γιώργο Μουτσινά

Λίγα Λόγια για τον συγγραφέα

Ο Γιώργος Α. Μουτσινάς γεννήθηκε το 1989 στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στο Βόλο. Αποφοίτησε από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, επιμορφώθηκε στην εκπαίδευση μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή/ και αναπηρίες και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στην Ειδική (Ενιαία) Εκπαίδευση στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Από το 2014, εργάζεται ως αναπληρωτής δάσκαλος στη δημόσια εκπαίδευση.

Γράφει ποιήματα, διηγήματα, παραμύθια, παιδικά θεατρικά έργα και λογοτεχνικά δοκίμια στην ελληνική, την αγγλική και την ιταλική γλώσσα. Κείμενά του (ορισμένα εκ των οποίων υπογεγραμμένα με το ψευδώνυμο «Γιωργής Αλεξάνδρου – Κορνηλιάδης») έχουν δημοσιευθεί σε εγχώρια λογοτεχνικά περιοδικά και έχουν συμπεριληφθεί σε συλλογικές ανθολογίες, ενώ έχουν διακριθεί σε πανελλήνιους και διεθνείς λογοτεχνικούς διαγωνισμούς.

Από ακαδημαϊκής πλευράς, εργασίες του έχουν δημοσιευθεί σε ελληνικά και διεθνή έγκριτα επιστημονικά περιοδικά και έχουν συμπεριληφθεί στα πρακτικά αντίστοιχων συνεδρίων. Τέλος, έχει διατελέσει κριτής σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, ενώ κατά καιρούς αρθρογραφεί σε εκπαιδευτικές ιστοσελίδες πάνω σε θέματα της επικαιρότητας.Έργα του: Ossimoro, εκδ. Αρινόη, Αθήνα (2019).


Comments are closed.