Πρόσωπα της Μαγνησίας.Άννα Αποστολία Ράπτη-Chef de Partie

Γεννήθηκε στον Άγιο Βλάσιο Πηλίου πριν από 47 χρόνια και μεγάλωσε σερβίροντας τσίπουρο και μεζέ στον καφενέ του παππού της στα Άνω Λεχώνια. Ανοίγοντας τα φτερά της μετά το σχολείο,μπήκε στο Ανοιχτό Πάτρας στο τμήμα Μηχανολόγων Πληροφορικής.

Εργάστηκε στον τομέα του Marketing στον ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ,στα JUMBO και στην MAKRO, για να καταλάβει ότι ήταν ερωτευμένη από παιδί με τις μυρωδιές και τις γεύσεις της κουζίνας.

Το δικό της εστιατόριο

Άνοιξε το δικό της εστιατόριο το 2005 τελειώνοντας ταυτόχρονα και την σχολή Γαστρονομίας “la gourmet” στον Βόλο.
Το εστιατόριο της βρισκόταν σε ένα από τα ωραιότερα χωριά του Πηλίου την Βυζίτσα,ήταν το αρχοντικό της, “Το Αρχοντικό της Άννας”.

Εννέα δημιουργικά χρόνια με τις καλύτερες κριτικές και όλους τους τουριστικούς οδηγούς να προτείνουν το εστιατόριο της κάτω από τον πλάτανο 860 ετών.

Η Γερμανία

Έφυγε πριν από 5 χρόνια από την Ελλάδα, σε μια αναζήτηση γαστρονομικών εμπειριών. Στη Γερμανία πια και συγκεκριμένα στη Φρανκφούρτη ανέλαβε ̈Μάγειρας Α’ ̈ στο 4αστέρων LEONARDO και κατόπιν ̈Chef de Partie ̈ στο HILTON. Επίσης διοργάνωσε εκδηλώσεις catering και γάμους.

Σε μια εξομολόγηση της αναφέρει ότι “ο κόσμος της γαστρονομίας είναι μαγικός και κάθε μέρα ανακαλύπτεις καινούριους προορισμούς και μαγικές συνταγές”.

Σε όσους θέλουν να ακολουθήσουν το δρόμο της μαγειρικής θα έλεγε,
“ότι πρέπει πρώτα να ερωτευτούν την Κυρία Μαγειρική”.
Όπως κάθε έρωτας, θα τους απογειώσει αλλά μπορεί και να τους απογοητεύσει.
Αλλά σαν έρωτας είναι ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ.


Comments are closed.