Πρόσωπα της Μαγνησίας Χρήστος Χειμώνας, Pastry Chef

Ο Χρήστος Χειμώνας γεννήθηκε στο Βόλο και σε ηλικία 16 χρονών φεύγει από την πόλη του  για να πάει στη Ρόδο στην σχολή τουριστικών επαγγελμάτων(ΣΤΕ) .Αρχικά ξεκίνησε με την ειδικότητα ΞΕΤ (ξενοδοχειακή εστιατορική τεχνική) την οποία τελείωσε (όλες οι ειδικότητες είναι διετείς με πρακτική άσκηση κάθε καλοκαίρι από 4 μήνες).

Όσο ήταν στη σχολή γνώρισε τον καθηγητή ζαχαροπλαστικής Κυριάκο Βαρνάβα ο οποίος στην ουσία ήταν αυτός που τον ώθησε μέσα από την δουλειά που έβλεπε από τους μαθητές του, τον επαγγελματισμό του, και την αγάπη του για το επάγγελμα, να ασχοληθεί με την ζαχαροπλαστική!

 Έτσι λοιπόν συνέχισε στην σχολή για τα επόμενα 2 χρόνια μαθαίνοντας την τέχνη της ζαχαροπλαστικής και κατάλαβε από την στιγμή που ξεκίνησε ότι αυτό ήταν το επάγγελμα που ήθελε να ακολουθήσει.  Έκανε μαζί του πρακτική εξάσκηση τις χρονιές 2004 και 2005 στο ξενοδοχείο Rodos Palladium και έτσι είδε και έμαθε ακόμα περισσότερα πράγματα για τον επισιτισμό όσον αφορά το κομμάτι των ξενοδοχείων που δουλεύει μέχρι και σήμερα.

Το 2006 ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα στο ξενοδοχείο Athens Hilton όπου και εργάστηκε για 6 μήνες καθώς αργότερα έπρεπε να εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις!

Το 2008 μετά τον στρατό εργάστηκε για μια σεζόν στo ξενοδοχείο Club Med Gregolimano στην βόρεια Εύβοια και μετά από εκεί ξεκίνησε κατευθείαν, μετά το τέλος της σεζόν, στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, όπου και εργάστηκε για 7 χρόνια αποκομίζοντας πολλές εμπειρίες και ωρίμασε σαν επαγγελματίας.

Η επιστροφή στη Ρόδο

 Το 2016  επέστρεψε στο αγαπημένο του νησί τη Ρόδο να εργαστεί σε σεζόν ξενοδοχείου ως Pastry Chef. Εργάστηκε για 3 χρόνια στο ξενοδοχείο Aquagrand exclusive deluxe resort στην Λίνδο και από το 2019 έως και σήμερα εργάζεται ως Pastry Chef για το ξενοδοχείο Mitsis Alila resort and spa στο Φαληράκι.

«Γενικά αγαπώ πάρα πολύ την δουλειά μου και είμαι πολύ αφοσιωμένος σε αυτό που κάνω! Είναι ένα πολύ απαιτητικό και δύσκολο επάγγελμα που πραγματικά πρέπει να το αγαπάς πολύ για να το κάνεις,αυτο λέω και στα νέα παιδιά που ξεκινάνε και στα άτομα που δουλεύουν στην μπριγκαντα μου, και πάντα προσπαθώ να τους δείχνω και να τους μαθαίνω ότι μπορώ και να παίρνω και εγώ κατι από αυτούς, γιατί κάθε μέρα μαθαίνουμε και ειδικά στο επάγγελμα μας που εξελίσσεται συνεχώς!»δήλωσε στο Secret Volos ο Χρήστος Χειμώνας.


Comments are closed.