Ταινία animation με τον Κολοκοτρώνη από τον Βολιώτη Δημήτρη Βόρρη

Όταν η νέα τεχνολογία συναντά την ιστορία μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα πραγματικά διαμάντια. Ένα τέτοιο διαμάντι θα σας παρουσιάσουμε σε αυτό το άρθρο με τίτλο «Κολοκοτρώνης – Ο Γέρος του Μοριά». Πρόκειται για μια ταινία animation η οποία δημιουργήθηκε από τρεις πολύ ταλαντούχους Έλληνες. Το Βολιώτη Δημήτρη Βόρρη που υπογράφει το σενάριο και τη σκηνοθεσία, τον Γιώργο Καλλή που έχει κάνει τη μουσική σύνθεση και την ενορχήστρωση και τον βραβευμένο με Emmy animator Νάσο Βακάλη.

Η ταινία βασίζεται στα «Απομνημονεύματα περί της Ελληνικής Επαναστάσεως» του Φωτάκου, πρώτου υπασπιστή του Κολοκοτρώνη, και τη «Διήγηση συμβάντων της Ελληνικής Φυλής» του Γεωργίου Τερτσέτη.

Ο σκηνοθέτης Δημήτρης Βόρρης με καταγωγή από τον Βόλο,  έγινε ευρύτερα γνωστός για την μεγάλου μήκους ταινία του «Η εξέγερση του Δεκέμβρη (2014)» καθώς και για την σειρά κινουμένων σχεδίων «Ο Αρχαιούλης» (2002).

Ο σκηνοθέτης εμπνεύστηκε από τον αρχιστράτηγο του απελευθερωτικού αγώνα, την ελληνική απάντηση στην επικρατούσα φρενίτιδα των υπερηρώων, με την μικρού μήκους animation ταινία του με τίτλο «Κολοκοτρώνης- Ο Γέρος του Μοριά».

Το σενάριο και την σκηνοθεσία του έργου υπογράφει ο Δημήτρης Βόρρης, ο οποίος, για την ολοκλήρωση του εγχειρήματος συνεργάστηκε με δύο ακόμα καταξιωμένους Έλληνες κινηματογραφιστές του εξωτερικού. Δύο Έλληνες με χολιγουντιανή καριέρα, ο Ελληνοκύπριος συνθέτης μουσικής επένδυσης ταινιών Γιώργος Καλλής, ο οποίος έχει συνεργαστεί με την Disney στο παρελθόν και ο 3D Animator και νικητής βραβείου Εmmy το 2006 για τη δουλειά του στην σειρά κινούμενων σχεδίων Off- Mikes (2005),  Νάσος Βακάλης, ένωσαν τις δυνάμεις τους με τον Βολιώτη δημιουργό για να φέρουν στη ζωή «τον δικό μας σούπερ ήρωα, που είναι η πραγματική απάντηση στους αντίστοιχους της Marvel», όπως δήλωσαν χαρακτηριστικά.

Πληροφορίες protothema.gr


Comments are closed.