Πρόσωπα της Μαγνησίας, Γιώργος Οργανόπουλος, Σύμβουλος ISO – CE, Military Projects Manager.

Ο Γιώργος Οργανόπουλος γεννήθηκε στο Βόλο, στις 6 Ιουνίου του 1966. (6/6/66)

Αυτή η τρομερή ημερομηνία γέννησής του, τον έχει σημαδέψει, γιατί……..είχε την ευτυχία όλοι οι φίλοι του να θυμούνται τα γενέθλιά του, ακόμη και στις προ facebook εποχές.

Τελείωσε το 1ο Λύκειο Βόλου (έχει ιδρύσει μαζί με συμμαθητές του, τη σελίδα facebook Απόφοιτοι 1ου Γενικού Λυκείου Βόλου) και αργότερα το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών στην Πάτρα.

Τους 2 πρώτους έρωτες της ζωής του, ακόμη τους βλέπει στον ύπνο του, αλλά τους συναντά όλο και λιγότερο καθώς οι επιδόσεις του – όπως δηλώνει – φθίνουν. Το μπάσκετ και το μπιλιάρδο. Μπάσκετ στο Γυμναστικό Σύλλογο Βόλου και μπιλιάρδο στα βολιώτικα σφαιριστήρια της δεκαετίας του 80.

Με το μεγάλο έρωτα της ζωής του, τη Βασιλική Κωστούλα, έχουν μαζί την Ελισάβετ – Μαρία, 19 χρόνων, που για τον ίδιο δε θα πάψει ποτέ να είναι το μικρό του μονοκεράκι.

Στον επαγγελματικό στίβο, ευτύχησε να προσληφθεί στο ξεκίνημά του, στον νευραλγικό τομέα Αεροδιαστημικής και Άμυνας, στις εταιρείες του Βόλου Τσιανάκας – Χατζηαναστασίου και ΒΟΣΑ, περνώντας από διοικητικές θέσεις Μηχανικού. Το 1999, προσελήφθη στην Ιντρακόμ, για το πυραυλικό σύστημα PATRIOT και γνώρισε τις καλύτερες εταιρείες επεξεργασίας μετάλλου της Αττικής, που συμμετείχαν στο εν λόγω Project.

Η εμπειρία και γνώση που αποκόμισε, στις προηγούμενες απαιτητικές θέσεις, τον ώθησε το 2003 στο να ιδρύσει την GoAhead, ώστε να παρέχει υπηρεσίες στη βιομηχανία, σχετικές με τη Διαχείριση Στρατιωτικών έργων και τα Διαχειριστικά Συστήματα ISO.

Από τότε έχει εγκαταστήσει διαχειριστικά συστήματα σε δεκάδες επιχειρήσεις όλης της Ελλάδας, με ιδιαίτερη έμφαση σε μηχανουργεία, ελασματουργεία, σωληνουργεία, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα ISO-9001 για την ποιότητα, ISO-14001 για την περιβαλλοντική διαχείριση, ISO-45001 για την Υγιεινή – Ασφάλεια στην εργασία, ISO-27001 για την ασφάλεια των πληροφοριακών συστημάτων κ.α.

Το 2004 σχεδίασε την προστατευτική σχάρα οπίσθιου παρμπρίζ αγροτικών αυτοκινήτων, για λογαριασμό της Γ.&Α. Κουτρουμπής & ΣΙΑ ΕΕ, προϊόν που πουλήθηκε κατά χιλιάδες σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Από το 2011, είναι ο διευθυντής του τμήματος στρατιωτικών εφαρμογών της ΜΕΒΑΚΟ Α.Ε., όπου κατασκευάζει εξαρτήματα οπλικών συστημάτων για την Ελλάδα και τους συμμάχους της.

To 2017 απόκτησε δίπλωμα Μηχανικού Συγκολλήσεων.

Από το Σεπτέμβριο του 2019, συμμετέχει στην ομάδα Athena του διεθνούς δικτύου referrals marketing της BNI.

Αρθρογραφεί σε τεχνικά περιοδικά και ιστοσελίδες.

Το προσωπικό του motto

“Να ζεις, ν’ αγαπάς και να μαθαίνεις”, κλεμμένο από τον αγαπημένο του Λέο Μπουσκάλια.

Άλλωστε, πάντα με Αγάπη μοιράζει τη Γνώση που του αναλογεί, γνωρίζοντας ότι είναι από τα λίγα πράγματα που δεν τα χάνεις όταν τα δίνεις.


Comments are closed.