“Το τάβλι” με τους Μιχαηλίδη και Σκιαδαρέση έρχεται στο Βόλο

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζεται η καλοκαιρινή περιοδεία για «Το Τάβλι» του Δημήτρη Κεχαΐδη, σε σκηνοθεσία Λευτέρη Γιοβανίδη, με τους Ιεροκλή Μιχαηλίδη και Γεράσιμο Σκιαδαρέση. Στον Βόλο θα παρουσιαστεί την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου, στο CINE ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΗ.
Πρόκειται για μια μοναδική παράσταση, ένα ρεσιτάλ ερμηνείας για δύο ταλαντούχους ηθοποιούς, η οποία άφησε άριστες εντυπώσεις, κάνοντας αλλεπάλληλα sold out αυτό το καλοκαίρι.

Στο ΤΑΒΛΙ του Δημήτρη Κεχαΐδη μια κωμωδία χαρακτήρων, αποδίδεται γλαφυρά η νεοελληνική πραγματικότητα και το ενδόμυχο όνειρο του νεοέλληνα «να πιάσει την καλή».
Ο Φώντας (Γεράσιμος Σκιαδαρέσης) και ο Κόλιας (Ιεροκλής Μιχαηλίδης) δυο φίλοι και κουνιάδοι, κάθονται ένα ζεστό αυγουστιάτικο απόγευμα μετά από ένα μεσημεριανό ύπνο, την ώρα του ιερού απογευματινού καφέ στη βεράντα τους και συζητούν πως θα πιάσουν την καλή και θα γλυτώσουν από τη φτώχεια τους.

“Το τάβλι” με τους Μιχαηλίδη και Σκιαδαρέση έρχεται στο Βόλο

Το σχέδιο «όπως πάντα» καλά οργανωμένο και σίγουρο, μας δείχνει όλο το νεοελληνικό όνειρο που πλάθεται από ευτελή υλικά. Οι δυο ήρωες μας, ο Φώντας, άνθρωπος της πιάτσας και ο Κόλιας πρώην αντιστασιακός και νυν λαχειοπώλης, ονειρεύονται να στήσουν μαζί μια κομπίνα, με στόχο τα μεγάλα κέρδη και την είσοδο στην υψηλή κοινωνία. Δύο χαρακτήρες αυθεντικοί, λαϊκοί, οικείοι, αναγνωρίσιμοι, τραγικοί και κωμικοί συνάμα, συνοψίζουν την ουσία της νεοελληνικής φιλοσοφίας.

Το “Τάβλι”, είναι έργο προφητικό και γι’ αυτό πάντα επίκαιρο ανέβηκε για πρώτη φορά, στο Θέατρο Τέχνης τον Φεβρουάριο του 1972, μεσούσης της δικτατορίας, σε σκηνοθεσία του Κάρολου Κουν, με πρωταγωνιστές τον Νικήτα Τσακίρογλου ως Φώντα και τον Γιάννη Μόρτζο ως Κόλια. Από τότε, ανεβαίνει συχνά στις θεατρικές σκηνές, γεγονός που καταδεικνύει την οξυδερκή ματιά του συγγραφέα στη νεοελληνική νοοτροπία.

“Το τάβλι” με τους Μιχαηλίδη και Σκιαδαρέση έρχεται στο Βόλο

Κείμενο : Δημήτρης Κεχαΐδης -Σκηνοθεσία: Λευτέρης Γιοβανίδης
Σκηνικά: Πουλχερία Τζόβα -Κοστούμια: Μαρία Παπαδοπούλου
Μουσική: Θοδωρής Οικονόμου -Φωτισμοί: Νίκος Σωτηρόπουλος
Bοηθός Σκηνοθέτη: Νίκη Σκιαδαρέση
Με τους : Ιεροκλή Μιχαηλίδη και Γεράσιμο Σκιαδαρέση
Τιμές εισιτηρίων : 12 € και 10 € (φοιτητικό-άνεργοι – ΑΜΕΑ)
Ώρα έναρξης : 9.15 μμ


Comments are closed.