Γνωρίζοντας τον τόπο μας. Κάτω Γατζέα

Η Κάτω Γατζέα, λειτουργεί ως επίνειο για την Άνω Γατζέα. Είναι ένας μικρός οικισμός δίπλα στη θάλασσα του Παγασητικού που προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες, ειδικότερα τους μήνες του καλοκαιριού. Προσφέρει όλες τις τουριστικές ανέσεις όπως καταλύματα, ξενώνες, καφέ, μπαρ και εστιατόρια και ενδείκνυται για βόλτες στην ακρογιαλιά, ξεκούραση πλάι στο κύμα της θάλασσας και επαφή με τη φύση, καθώς πλαισιώνεται από διάφορα καρποφόρα και καλλωπιστικά δέντρα που την κάνουν ακόμη πιο όμορφη.

Σχετικά ευρήματα δείχνουν ότι πρέπει να κατοικείται ήδη από τα παλαιοχριστιανικά χρόνια ενώ το όνομά της μάλλον οφείλεται στο γεγονός ότι το αγκυροβόλιό της μοιάζει με γάντζο, όπου γαντζώνουν καλά οι άγκυρες των πλοίων.

Κατά το παρελθόν αποτελούσε κέντρο όπου συγκεντρώνονταν, συσκευάζονταν και εμπορεύονταν η περίφημη βρώσιμη πηλιορείτικη ελιά, κάτι που άλλωστε μαρτυρούν και οι παλιές ελαιαποθήκες κατά μήκος της παραλίας.

Η Κάτω Γατζέα δεν είναι φημισμένη τόσο για τα αξιοθέατά της όσο για τις δραστηριότητες και τις εκδηλώσεις που γίνονται εκεί.

Τέλος, για άλλο ένα πράγμα για το οποίο είναι διάσημη είναι τα οργανωμένα κάμπινγκ που διαθέτει και στα οποία μπορείτε να μείνετε αν θέλετε να γίνετε ένα με τη φύση και τα οποία προσφέρουν όλες τις ανέσεις στους παραθεριστές.


Comments are closed.