Τι ήταν στη μόδα τη χρονιά που γεννήθηκες;

Οι άνθρωποι συχνά συμπεριφέρονται σε κάποιον με βάση αυτά που φοράει, οπότε το στυλ και η μόδα είναι πολύ σημαντικά για τη ζωή μας. Είναι πάντα ενδιαφέρον να κοιτάς στο παρελθόν, γιατί η μόδα μπορεί να μας πει πολλά για τη ζωή των ανθρώπων εκείνη την εποχή. Παρακάτω θα δείτε παλιές φωτογραφίες από ανθρώπους και αυτά που φορούσαν τις προηγούμενες δεκαετίες.

1916-1926

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου εφευρέθηκαν τα αρώματα, εμφανίστηκαν τα μικρά μαύρα φορέματα, οι φούστες έγιναν κοντότερες, οι ζώνες αντικατέστησαν τους κορσέδες και τα σμόκιν αντικατέστησαν τα σακάκια.

1926-1936

Οι φούστες έγιναν ακόμη πιο κοντές και οι γυναίκες μπορούσαν να φορέσουν παντελόνια. Έγινε της μόδας να τονίζει κανείς τη μέση, το στήθος και τους μηρούς.

1936-1946

Τα χρόνια του πολέμου έκαναν τους ανθρώπους να ξεχάσουν τη μόδα για κάποιο διάσημα. Το νέο στυλ αντέγραφε στοιχεία από τις στρατιωτικές στολές. Οι γυναίκες σε όλο τον κόσμο φορούσαν όσο πιο απλά και άνετα ρούχα μπορούσαν.

1946-1956

Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’50, οι άνθρωποι προσπάθησαν να αντισταθμίσουν τα δυσοίωνα χρόνια του πολέμου. Ένα νέο είδος παπουτσιών εμφανίστηκε ενώ το έντονο μακιγιάζ και οι θηλυκές σιλουέτες κατέλαβαν τον κόσμο.

1956-1966

Τα ρούχα της δεκαετίας του 60 είχαν σκοπό να δείξουν τη θηλυκότητα της γυναίκας: καπέλα και αεράτα χτενίσματα έγιναν διάσημα σε όλο τον κόσμο. Οι φούστες έγιναν και πάλι κοντότερες.

1966-1976

Η μόδα της δεκαετίας του 70 ήταν πιο φιλελεύθερη: Να φοράτε ό,τι θέλετε έλεγαν οι σχεδιαστές μόδας. Τα jeans βρέθηκαν στο απόγειο της δόξας τους και οι γυναίκες ξεκίνησαν να φορούν μπλουζάκια.

1976-1986

Τη δεκαετία του 80 τα φαρδιά παντελόνια, τα σανδάλια μονομάχου, οι πρώτες αθλητικές μπλούζες και τα ξεβαμμένα τζιν ήρθαν στην μόδα.

1986-1996

Το πανκ στυλ είχε δυνατή επιρροή στη μόδα: κολλά, ξανθά μαλλιά, σακάκια και μεγάλα παλτό έγιναν δημοφιλή.

1996-2006

Οι άνδρες και οι γυναίκες κυβερνούν τον κόσμο. Οι άνθρωποι γίνονται τολμηροί και ντύνονται όσο ελεύθερα θέλουν.

2006-2016

Λίγοι άνθρωποι προσπαθούν να κυνηγήσουν τη μόδα γιατί θα πρέπει να αγοράζουν νέα ρούχα κάθε χρόνο. Μας κάνει το φόρεμα; Ωραία!

www.citypatras.gr


Comments are closed.