Γνωρίζοντας τον τόπο μας. Μηλίνα

Όσοι έχουν επισκεφτεί τη Μηλίνα αναφέρουν πώς μπόρεσαν να δουν ένα από τα ομορφότερα ηλιοβασιλέματα. Η Μηλίνα βρίσκεται σε απόσταση 49 χιλιομέτρων από το Βόλο, ανάμεσα στα χωριά Αργαλαστή και Λαύκος. Αποτελεί τουριστικό θέρετρο με έντονη κίνηση επισκεπτών, κυρίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Το όνομα Μηλίνα προέρχεται από τη σλαβική λέξη ‘’μλίν’’ που σημαίνει νερόμυλος και μέχρι το 1948 ανήκε στο γειτονικό χωριό, Λαύκο.

Κοντά στη Mηλίνα έχουν βρέθεί μετά από ανασκαφές, ερείπια από την αρχαία πόλη Oλιζών, όπου αναφέρει και σε γραπτά του ο Όμηρος.

Στο φυσικό λιμάνι Βαλτούδι που βρίσκεται κατά το μήκος του παραλιακού δρόμου της Μηλίνας, έχουν εντοπιστεί κομμάτια παλαιοχριστιανικού ναού (5ος-6ος αι.).

Γνωρίζοντας τον τόπο μας. Μηλίνα

Το Βαλτούλι επίσης προσφέρει φιλοξενία σε ιστιοπλοϊκά σκάφη και όχι μόνο, τα οποία επισκέπτονται σε μεγάλο αριθμό τους ορμίσκους της Μηλίνας, καθώς ουσιαστικά μιλάμε για ένα απάνεμο σημείο της περιοχής.

Κοντά στον οικισμό συναντάμε πολλούς κολπίσκους με καθαρή θάλασσα σε όλο το μήκος της ακτής .

Γνωρίζοντας τον τόπο μας. Μηλίνα

Στη Μηλίνα θα βρείτε υπέροχα καφέ και ταβέρνες για να γευτείτε παραδοσιακά πιάτα.

Μία ανάσα από τη Μηλίνα, βρίσκονται και τα μικρά νησιά Αλατάς και Πρασούδα.

Η νησίδα Αλατάς (ή Γαλάτεια) βρίσκεται στο νοτιοανατολικό τμήμα του Παγασητικού κόλπου. Το όνομα Αλατάς οφείλεται στις αλυκές που υπήρχαν στην απέναντι όχθη. Στο νησί βρίσκεται η μονή των Αγίων Σαράντα όπου και αξίζει να επισκεφτείτε.

Γνωρίζοντας τον τόπο μας. Μηλίνα

Στο νησάκι της Πρασούδας, μπορείτε να  επισκεφτείτε το μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής

Γνωρίζοντας τον τόπο μας. Μηλίνα

Κλείνοντας θα σας αναφέρουμε ένα από τα μυστικά της περιοχής. Ακολουθώντας τον δρόμο από τη Μηλίνα προς το Τρίκερι θα ανακαλύψετε μια περιοχή πραγματικά ξεχωριστή. Εάν δεν είστε υποψιασμένοι δεν θα μπορέσετε να την ανακαλύψετε καθώς δεν υπάρχει κάποια ταμπέλα που να δηλώνει την παρουσία της. Πρόκειτε για την Τζάστενη μια απίστευτη παραλία που είναι το πράσινο ενώνετε με το γαλαζιο της θάλασσας.

Φωτογραφίες: EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ iefimerida.gr


Comments are closed.