Κασσάνδρα Σταύρου: Η Ελληνοκύπρια βασίλισσα του pop corn

Όλα ξεκίνησαν από εκείνη τη λιγούρα που νιώθουν οι περισσότεροι εργαζόμενοι γύρω στις 3 το µεσηµέρι. Υπάλληλος µιας µεγάλης διαφηµιστικής εταιρείας του Λονδίνου, η 25χρονη τότε Κασσάνδρα Σταύρου ένιωθε απογοητευµένη από τις επιλογές των σνακ που συνήθως βρίσκει κανείς στα κυλικεία των γραφείων.

Μπορούσε είτε να φάει µία µπάρα σοκολάτας, που σε γεµίζει µε θερµίδες και ενοχές, είτε να προτιµήσει ένα πακέτο ρυζογκοφρέτες, που είναι µεν υγιεινές, αλλά τόσο γευστικές όσο το να τρως χαρτόνι. Έχοντας την ανάµνηση του λαχταριστού ποπ κορν που έφτιαχνε ως παιδί µε τον πατέρα της, τόλµησε να παραιτηθεί από τη δουλειά της για να δηµιουργήσει τη δική της εταιρεία σνακ.

Σήµερα, η Propercorn πουλά 3 εκατοµµύρια σακουλάκια ποπ κορν τον µήνα σε 14 χώρες του κόσµου και συγκαταλέγεται -για δεύτερη συνεχή χρονιά- στη λίστα των «Financial Times» µε τις ταχύτερα αναπτυσσόµενες επιχειρήσεις της Ευρώπης. Γεννηµένη στο Λονδίνο από Ελληνοκύπριους γονείς, η 34χρονη σήµερα Σταύρου σπούδασε Νοµική, αλλά έκανε το πρώτο βήµα για µια καλή καριέρα στη διαφήµιση, όταν έπιασε την πρώτη της δουλειά σε ένα από τα µεγάλα γραφεία του χώρου.

Κασσάνδρα Σταύρου: Η Ελληνοκύπρια βασίλισσα του pop corn

Εκ πρώτης όψεως, η απόφασή της να παραιτηθεί, να επιστρέψει στο πατρικό της σπίτι και να αρχίσει να δουλεύει σε µπαρ για να µαζέψει χρήµατα δεν µοιάζει µε την απαρχή ενός σπουδαίου success story. Όµως, εκείνη ονειρευόταν από παιδί ότι µια µέρα θα γινόταν επιχειρηµατίας.

Κασσάνδρα Σταύρου: Η Ελληνοκύπρια βασίλισσα του pop corn

Οι δυσκολίες

Βέβαια, όπως διαπίστωσε στην πορεία, η δηµιουργία της δικής της επιχείρησης ήταν αρκετά πιο δύσκολη από ό, τι είχε φανταστεί. Το πρώτο της βήµα ήταν να αφήσει το διαµέρισµά της, να επιστρέψει στο πατρικό της και να «ξεχάσει» την κοινωνική ζωή της, προκειµένου να µαζέψει το αρχικό κεφάλαιο που χρειαζόταν.

∆ουλεύοντας ως σερβιτόρα σε παµπ και κάνοντας διάφορες δουλειές του ποδαριού, κατάφερε να συγκεντρώσει τα πρώτα 10.000 ευρώ. Η δηµιουργία του δικού της σνακ δεν ήταν ευκολότερη υπόθεση.

Κασσάνδρα Σταύρου: Η Ελληνοκύπρια βασίλισσα του pop corn

Ηξερε ότι ήθελε το ποπ κορν της να είναι υγιεινό και έτσι δεν µπορούσε να χρησιµοποιήσει πολύ λάδι ή βούτυρο.

Όµως, έπρεπε να βρει έναν τρόπο για να το κάνει νόστιµο. Τελικά, αγόρασε ένα πιστόλι βαφής αυτοκινήτων και µια µπετονιέρα εργοταξίου. Χρησιµοποιώντας το σπρέι, κατάφερε να καλύψει τα σπυριά του καλαµποκιού µε ένα πολύ λεπτό στρώµα από κραµβέλαιο και ανακατεύοντάς τα στην µπετονιέρα φρόντισε ώστε το αλάτι και η ζάχαρη να κολλήσουν παντού και οµοιόµορφα.
Πηγή parapolitika.gr


Comments are closed.