Πρόσωπα Νικόλας Τζαρούχης. Εικαστικός

Ο Νικόλας Τζαρούχης  γεννήθηκε στις 16 Δεκεμβρίου 1983 και κατάγεται από  το  Ανήλιό Μετσόβου. Από τα παιδικά του χρόνια μένει στην περιοχή των  Φαρσάλων.Είναι απόφοιτος του Γενικού Λυκείου.Δεν έχει κάποιο τίτλο σπουδών  αν και κάλλιστα θα μπορούσε να το κάνει , αλλά για διάφορους λόγους  ασχολήθηκε από νωρίς με την γεωργία ,  που είναι  το κύριο επάγγελμα του, καλλιεργώντας ως αγρότης δημητριακά.

Τρέφει ιδιαίτερη αδυναμία τόσο για την ιδιαίτερη πατρίδα του όσο και για την ίδια την Ήπειρο που επισκέπτεται τακτικά γνωρίζοντας την και  αποτυπώνοντας με τον φωτογραφικό του φακό τις ομορφιές που υπάρχουν σε εκείνη κάθε εποχή  .Δεν έχει δημιουργήσει ακόμη οικογένεια .

 Είναι λάτρης της παράδοσης , των ηθών και των εθίμων , από την παιδική του ηλικία. Δεχόμενος επιρροές  κυρίως από τον ευρύτερο οικογενειακό κύκλο και τα βιώματα που υπήρχαν και  λόγω  της βλάχικης καταγωγής του,  ασχολήθηκε και ασχολείται ενεργά με  πολλούς τρόπους  .

Πρόσωπα Νικόλας Τζαρούχης. Εικαστικός

Είναι δημιουργός και διαχειριστής δύο ιστοσελίδων και παράλληλα ετοιμάζετε ακόμα μια. Μια ιστοσελίδα του  χωριού του (  http://anilio-metsovou.weebly.com )  και μιας προσωπικής του ( http://nikolas-tzarouchis.weebly.com ) που παρουσιάζει  φωτογραφίες που αποτυπώνει τις στιγμές που υπάρχουν στην φύση , στην ζωή στα ταξίδια  .Ολα αυτά χωρίς κάποιο κέρδος. Το κέρδος όπως λέει είναι το ταξίδι που κάνει ο θεατής μέσα από τις φωτογραφίες του και μέσα από την δική του ματιά.

Η ζωή είναι στιγμές,  αυτή είναι η ομορφιά της.Νιώθουμε την κάθε στιγμή  , περνούμε δύναμη από εκείνες , ταξιδεύουμε μέσα στην ζωή κάνοντας την πιο όμορφη ,πιο ξεχωριστή και πιο αληθινή .

Η φωτογραφία στη ζωή του

Η τέχνη της φωτογραφίας είναι εδώ και 5 χρόνια το κύριο στοιχείο που έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον του και ασχολείται ως ερασιτέχνης.Το να αποτυπώνει με την δική του ματιά τις στιγμές της ζωής , να τοποθετηθεί μέσα στην κάθε φωτογραφία μια έννοια  , να απαθανατίζει εικόνες που δεν θα επαναληφθούν ποτέ ,  είναι κάτι το απερίγραπτο,  όπως λέει ,  και κάτι που σε κάνει να εξελίσσεσαι ,  να δημιουργείς κάθε φορά κάτι πιο όμορφο .

Κατά κοινή ομολογία η πρόοδος και η εξέλιξη του είναι αρκετά ενδιαφέρουσα  και οι φωτογραφίες του που μοιράζεται , είτε στα  μέσα κοινωνικής δικτύωσης , είτε στην προσωπική του ιστοσελίδα είναι εξαιρετικές  .

Του αρέσει το διάβασμα , τα ταξίδια , η φύση ,η μαγειρική , το σκάκι ,  η κηπουρική ,  οι τομείς της  τεχνολογίας και αρκετά άλλα που κατά κύριο λόγο του δίνουν την αφορμή να μαθαίνει,να γνωρίζει νέα πράγματα ,να εξελίσσεται και να δημιουργεί .

Ως προσωπικό του ΜΟΤΟ’  είναι οι στίχοι του Νίκου Καζαντζάκη

«Έχεις τα πινέλα , έχεις τα χρώματα , ζωγράφισε τον παράδεισο και μπες μέσα Ο καθένας μας έχει τα πινέλα και τα χρώματα να ζωγραφίσει ότι  θέλει,αρκεί να πιστέψει και να προσπαθήσει ..

Η δημιουργία , η φαντασία , η περιέργεια , η παιδική ψυχή , το πείσμα είναι κάποια από τα στοιχεία  που όπως λέει ο ίδιος τον ωθούν να προσπαθεί και  δοκιμάζει  ανακαλύπτοντας νέες δυνατότητες του εαυτού του.

Μετατρέπει φρούτα και λαχανικά σε έργα τέχνης

Πρόσωπα Νικόλας Τζαρούχης. Εικαστικός

Ένα από αυτά τα ταλέντα και δυνατότητες , αναπτύχθηκε στο διάστημα της καραντίνας , ως λάτρης  της μαγειρικής , που τότε  δεν μπορούσε να ταξιδέψει,να φωτογραφίσει και γενικά υπήρχε αρκετός χρόνος,βλέποντας κατά τύχη βίντεο με  δημιουργίες φρούτων στο διαδίκτυο, που έχουν ως βάση την Ιαπωνική τεχνική σκαλίσματος φρούτων  Moukimono,αποφάσισε να δοκιμάσει και αυτός αν μπορεί να φτιάξει κάτι  παρόμοιο…Είδε πως τα κατάφερε με σχετική ευκολία …και σιγά σιγά καθημερινά βλέποντας και μαθαίνοντας από τα βίντεο που υπήρχαν άρχιζε να μαθαίνει και να δημιουργεί δικά του έργα από τα απλά καθημερινά  φρούτα  .

Πρόσωπα Νικόλας Τζαρούχης. Εικαστικός

Όπως λέει ο ίδιος, όλα  είναι θέμα φαντασίας , κάθε φρούτο έχει την δική του μορφή , φαντάζεσαι  την νέα του μορφή και την δημιουργείς .Ο χρόνος ποικίλλει από 5  λεπτά το πιο απλό ,  μέχρι τα 15 και ίσως λίγο παραπάνω ένα ολοκληρωμένο  πιάτο.Μπορεί κάποιος να δει τις δημιουργίες του στην προσωπική του ιστοσελίδα   είτε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης . Φυσικά όλα είναι προς βρώση και η  φύση των φρούτων επιβάλλει την  γρήγορη κατανάλωση τους . Η μορφή ενός φαγητού είναι η μισή νοστιμιά, έτσι  και  κάθε δημιουργία  γίνετε πιο νόστιμη ειδικά στα μάτια των παιδιών που στην κυριολεξία τα  λατρεύουν .

Οι δημιουργίες του δεν διατίθενται προς πώληση  , προς το παρόν , ή σε εκδηλώσεις ή δεξιώσεις όπως γίνεται. Υπάρχουν πολλοί που τον παρότρυναν βλέποντας τα έργα του , όμως με αργά και σταθερά βήματα όλα γίνονται .Μέχρι στιγμής κοσμούν τα οικογενειακά και φιλικά γεύματα.Και καθημερινά η προσμονή όλων για κάτι νέο είναι δεδομένη .

Όπως  αναφέρει: όλοι οι άνθρωποι έχουν τις ξεχωριστές ικανότητες τους.Το βασικό σε όλα είναι η θέληση να τις ανακαλύψεις …η τόλμη να προσπαθείς  …το πείσμα να συνεχίσεις … η φαντασία να τις εξελίξεις… Και η αξιοπρέπεια να πορευτείς μέσα όλα . Αρκεί να προσπαθείς για κάθε τι , να έχεις την περιέργεια να κάνεις ένα βήμα και όλα μετά μπορούν να συμβούν .

Πρόσωπα Νικόλας Τζαρούχης. Εικαστικός

Όλα είναι στην προσωπικότητα , στην τεράστια αισιοδοξία . Στη  στάση ζωής που επιλέγει ο κάθε άνθρωπος  …στον τρόπο που θα πορευτεί στο μονοπάτι της …με την αυτογνωσία , την προσπάθεια , την ταπεινότητα  και το πιο σημαντικό παραμένοντας αληθινός .


Comments are closed.