Πρόσωπα της Μαγνησίας. Αναστασία(Τάσα) Κόρρου, Συνταξιούχος εκπαιδευτικός-Εικαστικός

Η Αναστασία (Τάσα) Κόρρου γεννήθηκε στην Χαλκίδα το 1958, αλλά μεγάλωσε στον Βόλο. Κόρη του μαθηματικού και Επιθεωρητή Μ.Ε. Ευάγγελου Κόρρου και της Μαίρης, μεγάλωσε σε ένα περιβάλλον, όπου οι θετικές επιστήμες ήταν πάντα σε ισορροπία, αλλά και σύγκρουση με το καλλιτεχνικό πνεύμα, που την χαρακτήριζε.

Αριστούχος μαθήτρια , αποφοίτησε από το 2ο Γυμνάσιο Θηλέων  το 1976.Παράλληλα με το σχολείο, σπούδαζε κλασσικό πιάνο στο Ελληνικό Ωδείο με την καθηγήτρια τη Μαίρη Μουρτζοπούλου. Λόγω της αγάπης της για το πιάνο δεν ενδιαφερόταν για Πανεπιστημιακές σπουδές, όμως μετά από πολλές οικογενειακές συζητήσεις – μάχες πείσθηκε να δώσει εξετάσεις και  εισήχθη στο Χημικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών, από το οποίο και αποφοίτησε το 1981.

Στην Αθήνα συνέχισε το κλασσικό πιάνο για ένα διάστημα κοντά στον Γιώργο Γεωργιάδη και παρακολούθησε σεμινάρια Τζαζ Μουσικής με τον Τάκη Αλεξίου.Η επαγγελματική της πορεία ξεκίνησε στο Γενικό Χημείο του Κράτους το 1983, με πρώτη τοποθέτηση  στην Πρέβεζα. Στο Χημείο εργάσθηκε μέχρι το 1989, οπότε διορίσθηκε στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, όπου και υπηρέτησε μέχρι την συνταξιοδότησή της το 2014.   

Κατά την διάρκεια της εκπαιδευτικής της πορείας δεν σταμάτησε ποτέ να σπουδάζει, να επιμορφώνεται, και να συμμετέχει σε Συνέδρια. Η ίδια θεωρεί σημαντικότερες τις Επιμορφώσεις για άτομα με Μαθησιακές δυσκολίες, την Πολυπολιτισμική εκπαίδευση και  τη Συστημική Ψυχολογία.

Τα τελευταία επτά χρόνια ως Διευθύντρια του 4ου Γυμνασίου Πρέβεζας συντόνισε και έλαβε μέρος σε μεγάλο αριθμό σημαντικών σχολικών δραστηριοτήτων και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.

Παράλληλα με την διδακτική δραστηριότητα ασχολήθηκε ενεργά με τον συνδικαλισμό και υπήρξε μέλος και πρόεδρος του Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Πρέβεζας. Το ενδιαφέρον της για τα κοινά την οδήγησε στην ενεργοποίηση της στις Δημοτικές Εκλογές, αλλά και στη τοπική Πολιτική Σκηνή ως μέλος και Πρόεδρος της Τοπικής Οργάνωσης της Ν.Δ.

Είναι στέλεχος του Τοπικού Τμήματος του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, στο οποίο στο παρελθόν διετέλεσε για μια εξαετία Έφορος και σήμερα είναι Πρόεδρος.

Η τέχνη στη ζωή της                 

Με τα σχολικά Προγράμματα Δραστηριοτήτων και τις δράσεις του Οδηγισμού, ενεργοποιείται μια ακόμη καλλιτεχνική φλέβα, που αφορά τα εικαστικά. Αρχίζει να σκιτσάρει, να ζωγραφίζει, να παίζει με τον πηλό, δοκιμάζεται στη φωτογραφία και στην σύνθεση. Και μόλις παίρνει σύνταξη φοιτά σε ΙΕΚ Εσωτερικής Διακόσμησης και Σχεδιασμού αντικειμένων, ολοκληρώνει τις σπουδές και πιστοποιείται επαγγελματικά.                           

Μια νέα φάση δραστηριότητας arts and crafts αρχίζει, και η Τάσα συνεχίζει να πειραματίζεται καλλιτεχνικά και χειροτεχνικά. Άλλωστε, όπως λέει η ίδια αυτοσαρκαζόμενη, έχει μπροστά της αρκετά χρόνια για να βρει την καλλιτεχνική της ταυτότητα…Και η μουσική; Παραμένει πάντα μια αγάπη και είναι μέλος της χορωδίας των Μουσικών συνόλων «Ηχοχρώματα».

 Ζει μόνιμα στην Πρέβεζα, αλλά επισκέπτεται συχνά τον αγαπημένο της Βόλο.Στην προσωπική της ζωή, είναι παντρεμένη με τον Σταύρο Παπανίκα, τοπογράφο μηχανικό, έχει δυο κόρες, την Ιωάννα, δικηγόρο, και την Δήμητρα, αρχιτέκτονα. Τέλος, σημαντικότερο, όπως λέει η ίδια χαμογελώντας, είναι γιαγιά της υπέροχης Ευρυδίκης.


Comments are closed.