«Έφυγε» από τη ζωή σήμερα ο Λάζαρος Γαϊτανης

«Έφυγε» από τη ζωή σήμερα ο τέως πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, Λάζαρος Γαϊτάνης, σε ηλικία 64 ετών. 

Ο Λάζαρος Γαϊτάνης γεννήθηκε στον Βόλο, πέρασε όμως την παιδική κι εφηβική του ηλικία διαδοχικά στην Καρδίτσα, στο Κιλκίς, στις Σέρρες και στην Κομοτηνή, όπου στη συνέχεια τελείωσε τη Νομική Θράκης.Εργάστηκε ως δικηγόρος στον Βόλο, έχοντας διατελέσει από τον Σεπτέμβριο του 2000 μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου στου Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, από τον Μάρτιο του 2005 μέχρι τον Μάιο του 2013 για τρεις θητείες Αντιπρόεδρος και από τις 17 Μαρτίου 2014 μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου  2017 Πρόεδρος.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Πρόεδρος το 2016 τέθηκε επικεφαλής 26 φορέων ελευθέρων επαγγελματιών της Μαγνησίας στις κινητοποιήσεις για το ασφαλιστικό. Κατά καιρούς διετέλεσε, μεταξύ των άλλων, Αντιπρόεδρος της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής των φορέων της Μαγνησίας( Ο.Κ.Ε) την περίοδο 2008-2010 και Αντιπρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Βόλου (Ο.Λ.Β) την περίοδο 2010-2012.

Από τον Δεκέμβριο του 2018 ήταν Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Μαγνησίας , έχοντας το 2017 περάσει από τη δοκιμασία του καρκίνου , ασθένεια ωστόσο που τον έκανε ψυχικά πιο δυνατό.

Αγαπούσε την ποίηση και έγραφε και ο ίδιος ενώ φέτος παρουσιάστηκαν οι ποιητικές συλλογές του, “Αρχαίων Φωτοσκιάσεις” και “Θωριές σε φόντο γκρίζο”.

Ήταν παντρεμένος με την προϊσταμένη της ΕΡΤ Βόλου, Βίκυ Καποτά.


Comments are closed.