Πρόσωπα της Μαγνησίας.Απόστολος Λ.Ζαφειρόπουλος-Πρ.Ιδρύματος Ελλ.Αν.Ρωμυλίας «Η ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ»

Γεννήθηκε στον Βόλο.Είναι παντρεμένος με την οδοντίατρο Ελένη Νικολάου και έχουν αποκτήσει δύο παιδιά, τη Μαρία, οδοντίατρο, πτυχιούχο του Πανεπιστημίου Αθηνών και τον Λεωνίδα, μηχανολόγο μηχανικό του ΕΜΠ. Αποφοίτησε από το 1ο Λύκειο Αρρένων του Βόλου. Σπούδασε στην Οδοντιατρική Σχολή της Αθήνας (1970 – 1975).

Συνέχισε τις σπουδές του στη Ιατρική Σχολή της Αθήνας (1976 – 1979). Την περίοδο εκείνη, υπηρέτησε συγχρόνως τη στρατιωτική του θητεία στην Αεροπορία ως έφεδρος αξιωματικός. Κατά τη διάρκεια της δίμηνης εκπαίδευσής του στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, ο Διευθυντής του Γναθοχειρουργικού τμήματος, αναγνωρίζοντας τις ικανότητες και την επιστημονική του επάρκεια, εισηγήθηκε τη μετάθεσή του από το Αρχηγείο της Λάρισας στο τμήμα του.

Μέχρι το τέλος της θητείας του, επί δυο χρόνια, υπηρέτησε ως επιμελητής του Γναθοχειρουργικού τμήματος του 251 ΓΝΑ, όπου και ειδικεύτηκε στη χειρουργική του στόματος. Από το 1978 δραστηριοποιείται ως ελεύθερος επαγγελματίας στο ιδιωτικό του ιατρείο στην Αθήνα, ενώ τα κύρια ερευνητικά και επιστημονικά του ενδιαφέροντα αφορούν τη χειρουργική του στόματος και την προσθετική. Σήμερα, μετά από 42 χρόνια άσκησης ελεύθερου επαγγέλματος, εργάζεται ως επιστημονικός υπεύθυνος στο οδοντιατρείο «Μαρίας Ζαφειροπούλου και Συνεργάτες».

Πρόσωπα της Μαγνησίας.Απόστολος Λ.Ζαφειρόπουλου

Επαγγελματική δράση 

Υπήρξε μέλος πολλών Ελληνικών Οδοντιατρικών Εταιρειών. Διετέλεσε μέλος της Αμερικανικής Διεθνούς Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας (FDI). Υπήρξε εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. της Στοματολογικής Εταιρείας της Ελλάδος, της αρχαιότερης και πολυπληθέστερης οδοντιατρικής εταιρείας, βραβευμένης από την Ακαδημία Αθηνών. Επί 17 συναπτά έτη διατέλεσε ταμίας και εν συνεχεία αντιπρόεδρός της. Εκλεγμένο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνεταιρισμού Οδοντιάτρων Αττικής (ΣΥΝΟΑ), συνέβαλε με την πρόταση και τις ενέργειές του να αποκτήσει ο συνεταιρισμός ιδιόκτητο κτήριο.  

Κατά τη διάρκεια της άσκησης του επαγγέλματος του συμμετείχε σε πληθώρα σεμιναρίων, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Έλαβε μέρος σε πολλά συνέδρια, ως πρόεδρος, εισηγητής αλλά και ως μέλος οργανωτικών επιτροπών. Παράλληλα συμμετείχε αφιλοκερδώς σε προγράμματα πρόληψης σε σχολεία απομακρυσμένων περιοχών, προτεινόμενος από τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Αττικής. 

Κατά την άσκηση του επαγγέλματος του σεβάστηκε τον άνθρωπο και άσκησε το λειτούργημα του οδοντιάτρου με ευσυνειδησία, ζήλο και ενάργεια. Η καταξίωση του αντικατοπτρίζεται στον μεγάλο κατάλογο των ασθενών του, ο οποίος περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, σημαίνουσες προσωπικότητες του πολιτισμού, της πολιτικής και των γραμμάτων. Ταυτόχρονα, η επιβράβευση της επαγγελματικής του πορείας αντανακλάται στην αναγνώριση, αποδοχή και εκτίμηση των συναδέλφων του.

Πρόσωπα της Μαγνησίας.Απόστολος Λ.Ζαφειρόπουλου

Κοινωνική δράση 

Από το 2003 μέχρι σήμερα, είναι πρόεδρος του ιστορικού Συλλόγου των Αγχιαλιτών της Αθήνας «Η ΑΓΧΙΑΛΟΣ», Σύλλογος που επιδεικνύει πλούσιο κοινωνικό και πολιτιστικό έργο, όπως μαρτυρούν πληθώρα εκδηλώσεων και συναυλιών (Ηρώδειο, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Δημοτικό Θέατρο Βόλου κ.ά.) και οι πληθώρα των εκδόσεων. Είναι εκδότης της εφημερίδας «Νέα Αγχίαλος» στην οποία αρθρογραφούν ακαδημαϊκοί και μεγάλες προσωπικότητες της πολιτικής, των Γραμμάτων και των Τεχνών.

Η δράση του ως προέδρου των Αγχιαλιτών της Αθήνας τον ανέδειξε και πρόεδρο του Ιερού Ιδρύματος Ελλήνων Ανατολικής Ρωμυλίας – Βόρειας Θράκης, «Η Αγία Τριάδα». Η εκλογή του αυτή πραγματοποιήθηκε για δεύτερη συνεχή τριετή θητεία (2020-2023), ομόφωνα και ομόθυμα, από όλα τα πανθρακικά σωματεία σε πανελλαδικό επίπεδο.

Στην περίοδο της πρώτης του θητείας (2017-2020), του πιστώνεται η μελέτη του Πολιτιστικού Κέντρου των Ανατολικορωμυλιωτών-Βορειοθρακών, η έγκριση της χρηματοδότησης του με ποσό 600.000,00 (εξακοσίων χιλιάδων ευρώ) από το πρόγραμμα LEADER του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης από την Αναπτυξιακή Εταιρεία της Πέλλας, καθώς και η πρόοδος των εργασιών για την αποπεράτωση του Ιερού  Ναού της Αγίας Τριάδας.

Παράλληλα διατελεί αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Θεσσαλικών Σωματείων Αττικής «Η Πανθεσσαλική Στέγη», μέλος της Θρακικής Ομοσπονδίας Νοτίου Ελλάδος (ΠΑΟΝΕ), μέλος της Λέσχης «Δημιουργικού Οραματισμού και Αντι-Λογίας Των εν άλλες Πολιτείες Θρακών», ενώ υπήρξε αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού συλλόγου «Δημοσθένης ο Παιανιεύς», μέλος των Γιατρών χωρίς Σύνορα και μέλος του Συλλόγου Προστασίας Ανηλίκων.

Στην επιτυχημένη πορεία του συνετέλεσαν τα πιστεύω του «ότι αν δεν δώσεις, δεν θα πάρεις» και ότι «ο καθένας πρέπει να επικροτεί κάθε τι το θετικό και να ευχαριστεί για κάθε καλό». Να λέει: «Μπράβο και ευχαριστώ…»


Comments are closed.