Γνωρίζοντας τον τόπο μας. Κάλαμος Μαγνησίας

Ο Κάλαμος είναι ένας πολύ μικρός και όμορφος παραθαλάσσιος οικισμός, χτισμένος στις όχθες του Παγασητικού κόλπου. Πρόκειται για ένα ιδανικό μέρος για ξεκούραστες και γαλήνιες διακοπές μέσα στη φύση, μακριά από τους θορύβους της πόλης, ενώ η μικρή του απόσταση από την Αργαλαστή παρέχει όλες τις ανέσεις ενός άρτιου αναπτυγμένου τουριστικού μέρους.

Ονομάστηκε, έτσι, από την παραφθορά της λέξης «κάναλος», δηλαδή το κανάλι που σχηματίζεται από την ένωση της θάλασσας με έναν μικρό χείμαρρο. Και γι’ αυτό το χωριό, όμως, υπάρχουν διαφωνίες σχετικά με την προέλευση του ονόματος καθώς κάποιοι πιστεύουν ότι αυτό οφείλεται στα πολλά καλάμια που φυτρώνουν στην άκρη του ποταμού.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής σας στον οικισμό, περπατήστε στα δρομάκια του και ανακαλύψτε τις ομορφιές του. Θαυμάστε τους λιόδεντρα, με τα οποία είναι κατάφυτη η περιοχή, παρατηρήστε τις εντυπωσιακές πέτρινες κατοικίες, μιας και το χωριό διατηρεί μέσα σε όλα και τον παραδοσιακό του χαρακτήρα, περάστε πάνω από τον μικρό ποταμό που εκβάλλει στον οικισμό, επισκεφτείτε την όμορφη και μικρή εκκλησία της Αγίας Παρασκευής και μεταβείτε στα ξωκλήσια της Παναγιάς και της Αγίας Τριάδας, με το τελευταίο να διαθέτει και όμορφη θέα στον Παγασητικό κόλπο.

Η παραλία του οικισμού είναι κατάλληλη γι’ αυτούς που θέλουν να απολαύσουν ένα ήσυχο μπάνιο, μακριά από την πολυκοσμία, σε καθαρά νερά και μαγευτική αμμουδιά. Δίπλα στον Κάλαμο βρίσκεται και η μαγευτική ακρογιαλιά Μπελιάν, που είναι, επίσης, αρκετά ήσυχη και απομονωμένη και διαθέτει ωραία θάλασσα.

πηγη discoverpelio.com φωτογραφίες zoominpelion.com


Comments are closed.