Η λέξη παιδικός καρκίνος φέρνει σε όλους μας ένα σφίξιμο στο στομάχι. Στο μυαλό μας έρχονται εικόνες παιδιών που παλεύουν με όλες τους τις δυνάμεις να νικήσουν έναν «εχθρό» που αποφάσισε να εισβάλει στο σώμα τους και να τους υποβάλλει σε μια απίστευτη δοκιμασία.
Δίπλα σ’ αυτά τα παιδιά είναι οι γονείς τους που ξαφνικά καλούνται να αντιμετωπίσουν κατάματα αυτόν τον εχθρό και με όλες τους τις δυνάμεις να τον διώξουν από τα παιδιά τους. Σε αυτή την προσπάθεια χρειάζονται «βοηθούς», ένας από αυτούς είναι ο Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα» που βρίσκεται στο πλευρό τους από την πρώτη στιγμή της διάγνωσης με ουσιαστική συνεισφορά.
Τι είναι η Φλόγα
Η «Φλόγα» ιδρύθηκε το 1982 και συνεχίζει μέχρι και σήμερα με όλη της τη δύναμη για καλύτερη ιατρική, ψυχική και κοινωνική φροντίδα των παιδιών που νοσούν από καρκίνο.Η Φλόγα έχει στη διάθεση της 57 διαμερίσματα στην Αθήνα δίπλα στα νοσοκομεία Αγλαΐα Κυριακού και Παίδων «Αγία Σοφία» που έχουν και τα κύρια παιδοογκολογικά τμήματα με κύριο στόχο να μπορεί να φιλοξενήσει οικογένειες από όλη την Ελλάδα μετά από μια απλή αίτηση τους, για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί κατά τη διάρκεια των θεραπειών του παιδιού από 0-17 ετών.
Το Σωματείο Οικογενειών Ενόπλων Δυνάμεων συναντήθηκε με εκπροσώπους των τμημάτων της Φλόγας στη Θεσσαλία και συγκεκριμένα, στο Βόλο ο πρόεδρος του Σωματείου κ. Δημήτρης Κοντούρης και ο Γενικός Γραμματέας κ.Βαγγέλης Παπαευαγγέλου με την υπεύθυνη στη Μαγνησία κα Ντίνα Τριανταφύλλου, στη Λάρισα ο αντιπρόεδρος κ. Θωμάς Ντιντιός και ο αν. γενικός γραμματέας κ. Γιάννης Ξανθόπουλος με τον υπεύθυνο της Φλόγας στη Λάρισα κ. Δημήτρη Μπλιάμπλια ενώ υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία με την κα Δέσποινα Αντάρη υπεύθυνη στα Τρίκαλα-Καλαμπάκα και την κα Δώρα Γαρίτου υπεύθυνη στη Καρδίτσα.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι εκπρόσωποι του ΣΟΕΔ ενημερώθηκαν για τη διαδικασία που ακολουθείται για να μπορέσει να φιλοξενηθεί μια οικογένεια στους ξενώνες της, τη γενικότερη λειτουργία του Συλλόγου και πώς μπορεί να γίνει κοινωνός αυτής της προσπάθειας. Χαρακτηριστικό στατιστικό στοιχείο που αξίζει να αναφέρουμε είναι πώς την τελευταία τριετία φιλοξενήθηκαν στους ξενώνες της «Φλόγας» τουλάχιστον 30 οικογένειες στρατιωτικών που τα παιδιά τους χρειάστηκε να μεταβούν στην Αθήνα για θεραπεία.
Στη διάθεση του Σωματείου Οικογενειών Ενόπλων Δυνάμεων (ΣΟΕΔ) βρίσκονται όλες οι απαραίτητες πληροφορίες (διαδικασία, τηλέφωνα επικοινωνίας κτλ) προκειμένου να παρέχουν στις οικογένειες των στρατιωτικών όποια βοήθεια χρειαστούν.
Οι συγκεκριμένες συναντήσεις είναι η αρχή μιας συνεργασίας για το μέλλον και από τις δυο πλευρές με σκοπό να βοηθηθεί κάθε στρατιωτική οικογένεια που αντιμετωπίζει αυτή τη δύσκολη δοκιμασία.