Πρόσωπα της Μαγνησίας. Ματίνα Δολιανίτη-Μαρδέλη, εκπαιδευτικός-συγγραφέας

Η Ματίνα Δολιανίτη- Μαρδέλη,εκ πατρός Κερκυραία, γεννήθηκε στην Αθήνα, μεγάλωσε στην Αμερική, όπου  σπούδασε Αγγλική και Ισπανική φιλολογία, και παντρεύτηκε στον Βόλο.

Εργάστηκε σαν καθηγήτρια Αγγλικής φιλολογίας ενώ παράλληλα αρθρογραφούσε στο τοπικό περιοδικό “Ώρες”.

Ασχολήθηκε επίσης με το εφηβικό θέατρο αξιοποιώντας τα μαθήματα θεατρολογίας που είχε παρακολουθήσει παράλληλα με τις κύριες σπουδές της. Κατά την διάρκεια της διδασκαλίας της σε σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ιδιωτικά και δημόσια, διασκεύασε θεατρικά έργα, διηγήματα και ποιήματα Ελλήνων και ξένων συγγραφέων ορισμένα από τα οποία γυρίστηκαν σε ταινίες μικρού μήκους.

Πρόσωπα της Μαγνησίας. Ματίνα Δολιανίτη-Μαρδέλη,εκπαιδευτικός-συγγραφέας

Το 2018 έγραψε το παιδικό θεατρικό “Φτου ξελευτερία” που παρουσιάστηκε με επιτυχία στο Παιδικό Φεστιβάλ Βόλου. Με διηγήματά της συμμετείχε σε συλλογικές εκδόσεις αλλά η πρώτη προσωπική της έκδοση είναι “Η σιωπηλή επανάσταση των στρειδιών” η οποία περιλαμβάνει 6 διηγήματα.

Λίγα Λόγια για το Βιβλίο “Η σιωπηλή επανάσταση των στρειδιών”

Πρόκειται για έξι διηγήματα που έχουν ως πυρήνα την αναζήτηση του ανθρώπου, εκτός της «τροφής» που τους θρέφει το σώμα και για «ένα κομμάτι ουρανό» που θα τους προσδώσει ψυχική ευφορία, θα τους ανυψώσει και θα τους φωτίσει. Οπως στην πραγματικότητα, έτσι και οι ήρωες των διηγημάτων, ανάλογα με τα βιώματά τους, την ηλικία και τα όνειρά τους, αυτό το «κομμάτι ουρανό» το αναζητούν σε διάφορους χώρους. Επιλογή κάποιων είναι η αγάπη που στηρίζεται στη θρησκεία, ενώ άλλων η επιθυμία για μόρφωση.


Comments are closed.