Τρίτοι στην Ευρώπη… Καλανδαρίδης και Παπακωνσταντίνου στην κωπηλασία

Στο Ντούισμπουργκ της Γερμανίας πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κωπηλασίας κάτω των 23 ετών στο οποίο διέπρεψαν δύο αθλητές από τη Μαγνησία, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο. Ο λόγος για τον Βολιώτη Γιάννη Καλανδαρίδη και τον Αντώνη Παπακωνσταντίνου, ο οποίος κατάγεται από τον Πτελεό.

Στον πρώτο διεθνή αγώνα ουσιαστικά μετά από έναν ολόκληρο χρόνο για την κωπηλασία, τα γαλανόλευκα κουπιά έδειξαν ότι ανήκουν στην ευρωπαϊκή ελιτ του αθλήματος καταφέρνοντας να περάσουν με τις λιγότερες δυνατές απώλειες την δύσκολη περίοδο της καραντίνας. Πέντε μετάλλια εκ των οποίων δυο χρυσά, ένα ασημένιο και δύο χάλκινα καθώς και 8 συνολικά συμμετοχές σε τελικούς ήταν ο πλούσιος απολογισμός των 10 ελληνικών πληρωμάτων στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Τρίτοι στην Ευρώπη… Καλανδαρίδης και Παπακωνσταντίνου στην κωπηλασία

Μεγάλη εμφάνιση από την τετράκωπο των ανδρών που κατέκτησε πανάξια το χάλκινο μετάλλιο ενώ διεκδίκησε κατά τη διάρκεια της κούρσας ακόμα και ψηλότερη θέση. Οι Γιάννης Καλανδαρίδης, Ζήσης Μπουκουβάλας καθώς και τα αδέλφια Παλαιοπάνου, Θανάσης και Λεωνίδας, έχασαν για λίγα εκατοστά του δευτερολέπτου το αργυρό μετάλλιο από την Ιταλία τερματίζοντας σε 6.00.96 ενώ οι Ιταλοί σε 6.00.10 ήταν δεύτεροι, με πρώτους τους Ρουμάνους με χρόνο 5.56.64.

Τρίτοι στην Ευρώπη… Καλανδαρίδης και Παπακωνσταντίνου στην κωπηλασία

Σπουδαία κούρσα και για τον Αντώνη Παπακωνσταντίνου που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο τελικό του σκιφ ελαφρών βαρών ανεβαίνοντας για δεύτερη χρονιά στο βάθρο του Ευρωπαϊκού μετά το χρυσό που είχε κατακτήσει πέρσι στα Γιάννενα στο διπλό ελαφρών με τον Πέτρο Γκαϊδατζή. Ο αθλητής του ΕΝΟΑ διατηρήθηκε σε όλη τη κούρσα στην 3η θέση και εξασφάλισε το χάλκινο με χρόνο 7.08.19 πίσω από τον Ιταλό Τόρε (7.00.07) και τον Τσέχο Τσίντσιμπους (7.03.02)

πηγή e-thessalia.gr


Comments are closed.