Γνωρίζοντας τον τόπο μας. Πάλτση

Η περιοχή Πάλτση υπάγεται στο κεφαλοχώρι της περιοχής, την Αργαλαστή. Απέχει 52 xλμ. από τον Βόλο και μόλις 13 xλμ. από την Αργαλαστή. Καταπράσινη, φτάνει μέχρι την, επίσης, καταπράσινη μικρή παραλία Πάλτση ή Άγιο Κωνσταντίνο όπως είναι γνωστή από τους ντόπιους.. Είναι αμμώδης με ψιλή χρυσαφένια άμμο και σμαραγδένια κρυστάλλινα νερά. Πρόκειται για έναν ιδανικό προορισμό για μπάνιο και χαλάρωση, διότι, ενώ την επισκέπτονται πολλοί λουόμενοι, δε γεμίζει σχεδόν ποτέ.

Μπορείτε να επισκεφτείτε το εκκλησάκι των Αγίων Ταξιαρχών στον λόφο πάνω από την παραλία, το οποίο γιορτάζεται με πανηγύρι στις 5 και 6 Σεπτεμβρίου.

Σίγουρα, είναι μία από τις ομορφότερες παραλίες της ευρύτερης περιοχής της Αργαλαστής. Αυτήν τη νοτιοανατολική παραλία, τη διατρέχει μία ρεματιά, η οποία στο πέρασμά της δημιουργεί μια κατάφυτη κοιλάδα, που καταλήγει στη θάλασσα. Έχει λίγα αλλά περιποιημένα καταλύματα και ταβερνάκια. Προτείνεται για χαλάρωση και πολλές βουτιές!

Επίσης, υπάρχει μονοπάτι που οδηγεί στον Λαύκο, με τη διαδρομή να διαρκεί περίπου 2,5 ώρες, η οποία είναι ιδιαίτερα απολαυστική.

Η ονομασία του οικισμού προέρχεται –όπως υποστηρίζουν οι κάτοικοι-από την τουρκικη λέξη Μπάλτσι, που σημαίνει τόπο μελισσοτροφίας.


Comments are closed.