Ο Σκοπελίτης ηθοποιός Δημήτρης Δρόσος υποψήφιος για το βραβείο «Μάνος Κατράκης»

Η Οργανωτική Επιτροπή της Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης αποφάσισε να προτείνει τον ηθοποιό Σκοπελίτη Δημήτρη Δρόσο ως υποψήφιο για  το  διαγωνιζόμενο  βραβείο Α’ Ανδρικής  ερμηνείας  πρόζας  “Μάνος Κατράκης”,  για  την ερμηνεία του στο  θεατρικό  έργο  «Άνθρωποι  και  ποντίκια» στο ρόλο του Λένου ενός ατόμου με ειδικές δεξιότητες και ειδικές ανάγκες.

Ο Δημήτρης Δρόσος γεννήθηκε στη Σκόπελο και είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου. Εχει κάνει σπουδές στο τραγούδι και στην κλασική κιθάρα και έχει συμμετάσχει σε πολλές θεατρικές παραστάσεις.Πρόσφατα τον είδαμε στο ρόλο του «Μεχμέτ Καρτάλ» που ερμήνευσε στην τηλεοπτική σειρά «Κόκκινο ποτάμι»

Ο Σκοπελίτης ηθοποιός Δημήτρης Δρόσος υποψήφιος για το βραβείο «Μάνος Κατράκης»

Η Ακαδημία Ελληνικών Βραβείων Τέχνης είναι ένας θεσμός που μετράει σχεδόν 4 δεκαετίας συνεχούς παρουσίας στην θεατρική ζωή της χώρας, με σπουδαίες προσωπικότητες από τον χώρο της υποκριτικής και της τέχνης γενικότερα, να έχουν παραλάβει βραβείο ερμηνείας για τις επιδόσεις τους ή την συμβολή τους στο θεατρικό σανίδι.

Συνυποψήφιοι στην ίδια κατηγορία είναι οι ηθοποιοί Λεωνίδας Κακούρης για την παράσταση «Κάτω Παρθενώνας», Μάνος Καρατζογιάννης για τις «Φυλές», Μάξιμος Μουμούρης για την παράσταση «Τζάσμιν», Τάσος Νούσιας για την «Ιστορία χωρίς όνομα» και Αρης Σερβετάλης για την θεατρική παράσταση «Ρινόκερος».

Ο Σκοπελίτης ηθοποιός Δημήτρης Δρόσος υποψήφιος για το βραβείο «Μάνος Κατράκης»

Το βραβείο «Μάνος Κατράκης» εντάσσεται στα Θεατρικά Κορφιάτικα Βραβεία και η απονομή θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής.


Comments are closed.