Βολιώτης φοιτητής με υποτροφία στο YALE

Ο Σεπτέμβριος 2020 θα βρει κορονοϊού… επιτρέποντος, έναν Βολιώτη, σε ένα από τα μεγαλύτερα και καλύτερα πανεπιστήμια παγκοσμίως. Ο τελειόφοιτος μαθητής του Μουσικού Σχολείου Βόλου, Αργύρης Γιαννίσης – Μανές έγινε δεκτός και μάλιστα με υποτροφία στο Πανεπιστήμιο Γέιλ, απ’ όπου αποφοίτησαν μεγάλες προσωπικότητες όπως ο Τζωρτζ Μπους Τζούνιορ, ο Τζωρτζ Μπους ο πρεσβύτερος, αλλά και ο Μπιλ Κλίντον…

Για τον Αργύρη Γιαννίση – Μανέ αυτή η περίοδος δεν είναι περίοδος αγωνίας, όπως για τους συμμαθητές του, που προετοιμάζονται για τη δοκιμασία των πανελλαδικών εξετάσεων. Ο ίδιος πέτυχε στις εξετάσεις του στις αρχές του χρόνου και έγινε αποδεκτός από ένα από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου, όπου σκέφτεται να σπουδάσει φυσική και μαθηματικά.

Βολιώτης φοιτητής με υποτροφία στο YALE

Ποδαρικό με το δεξί

Την αίτησή του στο Γέιλ κατέθεσε στην κυριολεξία την Πρωτοχρονιά του 2020. Και φαίνεται ότι το ποδαρικό του νέου χρόνου για τον ίδιο έγινε με το δεξί. Πέρασε με επιτυχία τις γραπτές εξετάσεις που έδωσε σε αγγλικά, μαθηματικά και φυσική και στη συνέχεια απέστειλε το πλούσιο βιογραφικό του με τις επιτυχίες τους στους διαγωνισμούς αστρονομίας, φυσικής και μαθηματικών. Την υποψηφιότητα του Αργύρη υποστήριξαν με συστατικές επιστολές τους η διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου Βόλου, Αρετή Τζανετοπούλου και καθηγητές του, που επίσης στάλθηκαν στο Πανεπιστήμιο. Ο ίδιος κλήθηκε να γράψει μία έκθεση για τον εαυτό του και στη συνέχεια πέρασε από συνέντευξη από απόφοιτο του Πανεπιστημίου Γέιλ στην Ελλάδα.

Τα αποτελέσματα

Για το αποτέλεσμα ενημερώθηκε μέσα από την ιστοσελίδα του Γέιλ: το όνομά του ήταν ανάμεσα στα ονόματα των φοιτητών που έγιναν αποδεκτοί από το ξακουστό Πανεπιστήμιο. Η επιτυχία του Βολιώτη μαθητή είναι μεγάλη, αν σκεφθεί κανείς ότι μόλις το 6% όσων καταθέτουν αιτήσεις γίνονται αποδεκτοί. Συνολικά, 49 Νομπελίστες έχουν συνδεθεί με το Πανεπιστήμιο ως φοιτητές, καθηγητές και προσωπικό. Στο Γέιλ συγκαταλέγονται πολλοί αξιοσημείωτοι απόφοιτοι, μεταξύ των οποίων, πέντε Πρόεδροι των ΗΠΑ, 19 Αμερικανοί Ανώτατοι Δικαστές και αρκετοί αρχηγοί ξένων κρατών

Ο ίδιος έγινε δεκτός με υποτροφία. Αυτό σημαίνει ότι σε ετήσια βάση του εξασφαλίζεται ποσό 76.000 δολαρίων για την κάλυψη των διδάκτρων, της διαμονής, της σίτισης, της ασφάλειας υγείας.

Διαβάστε όλο το άρθρο στον taxydromos.gr


Comments are closed.