Το πρώτο καφέ – μπαρ με κατάλογο σε γραφή Μπράιγ βρίσκεται στα Τρίκαλα

Το κοινωνικό τους πρόσωπο έδειξαν δύο επιχειρηματίες των Τρικάλων, ο Χρήστος Κουγιούτας και ο Σπύρος Γρηγοράκης προς τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης, προσφέροντας τον κατάλογο του καταστήματος «The love shake» και σε γραφή Μπράιγ.

Είναι η πρώτη φορά που κατάστημα εστίασης στα Τρίκαλα υιοθετεί τον κώδικα Μπράιγ, το σύστημα γραφής και ανάγνωσης των τυφλών, δίνοντας έτσι την ευκαιρία να νιώσουν περισσότερο αυτόνομοι οι άνθρωποι με προβλήματα όρασης όταν βγαίνουν έξω για να διασκεδάσουν.

 Μέχρι σήμερα θα έπρεπε ο σερβιτόρος ή ο συνοδός ενός ατόμου με προβλήματα όρασης να του διαβάσει τον κατάλογο ώστε να επιλέξει τι θα παραγγείλει ή να του πει ακόμα και τις τιμές φέρνοντας τον πελάτη σε δύσκολη θέση. Σήμερα επιλέγει μόνος του τι θέλει, γίνεται περισσότερο αυτόνομος. Ανάλογες πρωτοβουλίες για χρήση καταλόγων με γραφή Μπράιγ έχουν γίνει κατά καιρούς και σε άλλες περιοχές όπως στη Λάρισα και στην Καβάλα.

Οι κατάλογοι τυπώθηκαν στον Φάρο Τυφλών στην Αθήνα και να σημειωθεί ότι το «The love shake» στα Τρίκαλα εκτός από τους καταλόγους με τον κώδικα Μπράιγ διαθέτει WC ΑμεΑ και ασανσέρ για τον ημιώροφο.

Πατριάρχου Γρηγορίου 3 & 8-10 Τρίκαλα

Βρείτε το κατάστημα «The love shake» στο facebook εδώ
Πηγή άρθρου 6days.gr


Comments are closed.